75 protsenti poolakaist peab aborti lubamatuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Abordi tõi Poolasse Hitler 1943. aasta 9. märtsil,» ütleb see plakat, meenutusega, et natsid lubasid aborti neile, keda peeti alamateks inimesteks.
«Abordi tõi Poolasse Hitler 1943. aasta 9. märtsil,» ütleb see plakat, meenutusega, et natsid lubasid aborti neile, keda peeti alamateks inimesteks. Foto: SCANPIX

Värske uuringu järgi on abordi vastu olevate poolakate arv alates 2010. aastast kasvanud veel kuus protsenti. Nüüd on selle protseduuri vastu 75 protsenti inimestest, kirjutab Poola Raadio koduleht.


Küsitlus, mille viis läbi Poola Avaliku Arvamuse Uurimise Keskus (CBOS) leidis, et kolm neljandikku poolakaist arvab, et abort on vale ja seda ei õigusta mingid asjaolud. Kaks aastat tagasi oli sellisel seisukohal 69 protsenti küsitletuist.

Valdavalt katoliku usku Poolas ja Iirimaal on ELi kõige rangemad abordireeglid. Poolas on raseduse katkestamine lubatud vaid juhul, kui ema tervis on ohus, rasedus on tekkinud kuriteost nagu vägistamine või kui lootel on tõsine väärareng.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles