Suri kuulus Prantsuse advokaat Jacques Verges

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jacques Verges
Jacques Verges Foto: SCANPIX

Suri vastuoluline ja kuulus Prantsuse advokaat, kelle klientide hulka on kuulunud näiteks terrorist Šaakal Carlos, kodanikunimega Ilich Ramirez Sanchez ja natsikurjategija Klaus Barbie.

Kuradi advokaadi hüüdnime kandnud Jacques Verges suri 88-aastasena, edastab BBC.

Verges kaitses oma pika advokaadikarjääri jooksul mitmeid sõjakurjategijaid ja terroriste.

Prantslane oleks tahtnud kohtus kaitsta ka Iraagi endist presidenti Saddam Husseini ning Jugoslaavia ja Serbia poliitikut Slobodan Miloševići.

Prantsusmaa advokaatide ühenduse juhi Christian Charriere-Bournazeli sõnul kukkus eakas advokaat paar kuud tagasi ning sai vigastada. Alates sellest ajas sai ta väga aeglaselt liikuda ning ta kehakaal langes.

«Me arvasime, et ta võib surra, kuid ei oletanud, et see nii kiiresti toimub,» sõnas Charriere-Bournazel.

Verges oli sündinud Tais, ta isa oli Prantsuse diplomaat ja ema tailanna. Ta kasvas üles India ookeanis asuval Prantsuse saarel La Reunionil, kust ta enda sõnul sai kaasa kolonialismivastased vaated.

Teise maailmasõja ajal võitles ta vastupanuliikumises, hiljem sai temas Prantsusmaa kommunistliku partei liige.

Üks tema kliente oli ka ta abikaasa Djamila Bouhired, kes anti kohtu alla ja mõisteti 1957. aastal surma Alžeeria kohvikutes korraldatud pommiplahvatuste eest.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles