Egiptuse «Viha reede» protestides on hukkunud vähemalt 13 inimest

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Egiptuses puhkesid täna uued kokkupõrked julgeolekujõudude ja endise presidendi Mohamed Morsi toetajate vahel, milles hukkus üks politseinik ning vähemalt kaksteist protestijat.

Julgeolekujõudude sõnul lasti neli Morsi toetajat maha Ismailiya linnas. Kairos korraldasid relvastatud isikud politseinikele varitsusrünnaku, mille käigus hukkus üks korravalvur, kirjutab uudisteagentuur AFP. Lisaks hukkus Damietta linnas vähemalt kaheksa meeleavaldajat.

Egiptuse põhjaosas Tantas kasutasid julgeolekujõud endise presidendi Mohamed Morsi toetajate vastu pisargaasi, et takistada protestijatel valitsushoone juurde jõuda.

Morsi toetajad kutsusid inimesi üles protestima ning nimetasid tänast päeva «Viha reedeks».

Protestideks valmistusid nii sõdurid, kui ka mõned kohalikud elanikud, kes püstitasid Kairo tänavatele teektõkkeid, kontrollisid dokumente ja otsisid autosid läbi.

Egiptuses alustasid võimud üleeile endise presidendi Mohamed Morsi toetajate protestilaagrite likvideerimist, mille tagajärjel puhkenud rahutustes hukkus vähemalt 638 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles