USAs sai karistada perekonnale vähist valetanud naine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtunik USAs New Jersey osariigis määras 500 tundi ühiskondlikult kasulikku tööd karistuseks naisele, kes pettis sugulastelt, naabritelt ja ka võhivõõrastest inimestelt välja raha väitega, et ta on suremas vähki.


41-aastane Lori Stilley võttis omaks süü ligi 12 000 USA dollari annetustena väljapetmises. Tema ohvriks langes üle 300 inimese 20 osariigist, kes muuseas ka saatsid talle koju toitu ja maksid isegi kinni tema pulmad.

Süüdistuse kohaselt teatas Stilley 2011. aastal sugulastele ja postitas Facebooki, et tal diagnoositi põievähk. Just sugulastel tekkis tema väite osas ka kahtlusi, kui naine vahetult enne seda, kui pidanuks minema hooldushaiglasse, teatas ootamatult imetabasest paranemisest.

Ajalehe Philadelphia Inquirer kohaselt palusid Stilley noorem õde ja endine abikaasa kohtunikult, et too määraks naisele maksimumkaristuse selle emotsionaalse kahju eest, mida ta tekitas oma 13-aastasele tütrele ja 8-aastasele pojale. Näiteks teatanud Stilley tütrele ühe tüli käigus: «Kuidas saad sa olla nii õel, kui sa tead, et su ema on suremas?»

«Ma pole kunagi nii häbiväärsest teost kuulnud,» tunnistas Stilley’le ka kohtunik James W. Palmer. «Ma olen peaaegu sõnatu. Sinu tegu on jälestusväärne.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles