Läti spiiker: tugev EL ja tugev euroala on Läti huvides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon
Euroopa Komisjon Foto: SCANPIX

Tugev Euroopa Liit ja tugev euroala on Läti huvides ning riik toetab nende eesmärkideni jõudmist igakülgselt, lausus Läti seimi spiiker Solvita Āboltiņa Taanis Balti- ja Põhjamaade (NB8) parlamendispiikerite iga-aastasel konverentsil.

«Euroopa Liit (EL) on teinud kõik võimaliku selleks, et vähendada [majandus]kriisi tagajärgi ja laduda vundament jõuliseks ja jätkusuutlikuks kasvuks tulevikus. Praegusel hetkel on [meie] peaülesandeks rakendada kõiki meetmeid, milles liikmesriigid on kokku leppinud, ning tagada terve majandus- ja rahanduskliima, et eelarvepuudujääki ja võlataset kontrolli all hoida,» ütles Āboltiņa.

Spiikri sõnul on Läti üle elanud ränga kriisi, kuid elanikkonna toetuse ning parlamendi ja valitsuse otsuste abil on suudetud luua soodsad tingimused riigi majanduse arenguks.

Tema hinnangul on sel aastal palju ära tehtud ka Läti kahe suurima eesmärgi - euroala ning Majanduskoostöö ja Arengu Organisatsiooni (OECD) liikmeks astumise - saavutamise nimel.

Kommenteerides OECD otsust alustada Lätiga liitumisläbirääkimisi, lausus Āboltiņa, et tegemist on tunnustusega Läti pingutustele.

«See on oluline signaal meie riigile ja kogu maailmale, et Läti majandus on maailma tugevaimate seas,» sõnas parlamendi esimees.

Lisaks tänas spiiker Põhjamaid ja Eestit toetuse eest Läti OECD-ga liitumise taotlemisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles