Stockholmis rünnati pearätiga naist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pearättide väljapanek Kuala Lumpuri poes.
Pearättide väljapanek Kuala Lumpuri poes. Foto: SCANPIX

Reaktsioonina nädalavahetusel Stockholmi äärelinnas aset leidnud intsidendile, kus rünnati pearätiga rasedat naist, kutsutakse nüüd kõiki Rootsi naisi sõltumata nende usutunnistusest solidaarsuse märgiks pearätti kandma.


Naine viidi haiglasse, kus tal tuvastati peapõrutus reede õhtul, pärast seda, kui ta lõi pea vastu autot ära ja kaotas teadvuse, vahendab Rootsi televisioon. Rünnatud naise sõber rääkis Rootsi raadiole, et intsidendi käigus rebiti ohvril rätt peast.

«Ta kandis pearätti ja usub, et teda rünnati usulistel põhjustel,» ütles Klas Jensgård Stockholmi lõunapiirkonna politseist uudisteagentuurile TT. Pisut enne südaööd Stockholmi Farsta eeslinnas aset leidnud intsidendi tõttu kedagi vahistatud pole.

Pärast seda on veel mitu naist tulnud avalikkuse ette juhtumitega, kus neid pearättide pärast rünnati.

Eile ajalehes Aftonbladet ilmunud arvamusloos kutsusid «hijabi appikarje» korraldajad justiitsministrit Beatrice Aski võtma kasutusele meetmeid, mis tagaksid Rootsi mosleminaistele nende turvalisuse ja usuvabaduse ilma, et nad langeksid sõnaliste ja füüsiliste rünnakute ohvriks.

Täna on nende toetajad avaldanud Instagramis ja Twitteris pilte endast pearätiga. Selliseid fotosid on endast teha lasknud näiteks Roheliste partei parlamendisaadik Åsa Romson, tema sotsist kolleeg Veronica Palm ja telesaatejuht Gina Dirawi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles