Nigeerias vahistati paljude naiste surma põhjustanud libaarstid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nigeerlannad.
Nigeerlannad. Foto: SCANPIX

Nigeeria politsei vahistas kaks libatohtrit, keda süüdistatakse paljude naiste surmas. Ohvrid heitsid hinge sünnitades või operatsioonidel kliinikus, mida isehakanud arstid kolm aastat pidasid.


Kliinik tegutses Nigeeria suurimas linnas Lagoses. Sellele saadi jälile tänu kohalike vihjetele, ütles politsei pressiesindaja Ngozi Braide. Nüüd on võimud kliiniku sulgenud.

«Kaks meest, kes väitsid, et on arstid selles haiglas, mida tuntakse Carese haiglana, linna Iba piirkonnas, vahistati möödunud nädalal,» rääkis Braide. «Nende vahistamine järgnes vihjele nende ebaseadusliku tegevuse kohta kohalikelt inimestelt.»

«Meie uurimine paljastas, et paljud naised on surnud nende meeste illegaalse ja kuritegeliku tegevuse tagajärjel,» jätkas pressiesindaja. Politsei keeldus ütlemast, palju naisi nende ravi tagajärjel suri, öeldes vaid, et uurimine veel käib.

Braide sõnul tegid selles kliinikus kahtlusalused, kellel polnud arstikvalifikatsiooni, ebaseaduslikke operatsioone rasedatele naistele viimased kolm aastat. «Haigla polnud registreeritud ja pole mingit infot, mis näitaks, et kahtlusalused oleksid arstiks õppinud. Nad lihtsalt pidasid ebaseaduslikku haiglat,» tõdes ta.

Aafrika suurimas riigis Nigeerias on pettused laialt levinud. Ka varem on tabatud nigeerlastest libaarste tegutsemas nii kodumaal kui võõrsil. Samuti on kohalikud võimud kimpus laialdaselt müügil olevate võltsravimitega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles