USAs avalikustati Bostoni pommipanija vigastused

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bostoni politsei foto vigastatud Džohhar Tsarnajevist
Bostoni politsei foto vigastatud Džohhar Tsarnajevist Foto: SCANPIX

USAs avalikustati kohtumeditsiiniline raport, milles seisab, milliseid vigastusi sai Bostoni pommipanija enne arreteerimist.

Politsei tabas 20-aastase Tšetšeeni taustaga Džohhar Tsarnajevi Bostoni eeslinnas Watertownis asuva maja aias olevast paadist, edastab foxnews.com.

Mehe vend, 26-aastane Tamerlan Tsarnajev sai politseiga peetud tulevahetuses surma.

Kohtus tunnistusi andnud kirurg Stephen Ray Odomin kinnitas, et Džohhar Tasarnajevil oli kuulihaav pea vasakul poolel. Kuul oli sisenenud vasema põse ülaosast ning väljunud vasaku peapoole alaosast.

Kirurgi sõnul puuduvad andmed, kas mees võis selle vigastuse ise tekitada.

«Tegemist oli lasuga, mille tagajärjel sai vigastada sisekõrv, koljuluu, lülisamba kaelaosa, kõri ja suu,» seisab kirurgi poolt 22. juulil koostatud raportis.

Lisaks oli Džohhar Tsarnajevil tulistamisvigastusi ka jalgadel ja kätel. Ta oli hoolimata paljudest vigastustest arreteerimise ajal teadvuse juures ja sai aru, mis toimub.

«Talle tehti mitu operatsiooni. Ta on teadlik ka oma vigastustest,» lisas kirurg.

Džohhar ja Tamerlan Tsarnajev panid Bostonis selle aasta aprillis maratoni finišialal plahvatama kaks pommi, mille tõttu kaotas elu kolm ja sai vigastada üle 200 inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles