Mubaraki advokaat püüab teda jätkuvalt vabastada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hosni Mubarak.
Hosni Mubarak. Foto: SCANPIX

Egiptuse kohtuallikate sõnul astub endine president Hosni Mubarak täna taas kohtu ette ning tema advokaat jätkab püüdlusi mehe vangist vabastamiseks.

Kohtuistungil käsitletakse 2011. aasta veebruaris rahvaülestõusu järel kukutatud Mubaraki neljandat ja viimast süüdistust, mis puudutab tema perekonnale tehtud kingitusi riiklikult Al-Ahrami kirjastuselt. Korrespondendid kinnitavad aga, et Mubaraki perekond on kirjastusele kingituste väärtuse kompenseerinud, mistõttu ei näe ta toetajad mingeid põhjusi, miks peaks endine president vahi alla jääma.

Prokuratuur esitab tõenäoliselt vastuapellatsiooni, mis pikendaks Mubaraki vanglas viibimist mõne päeva võrra.

Ametnike teatel andis kohus esmaspäeval korralduse 85-aastase Mubaraki vabastamiseks kahest tema vastu esitatud korruptsiooniasjast ühes, millega seoses jäi ta ka endiselt vahi alla.

Otsus Mubaraki vabastamiseks on tehtud veel kahes süüasjas - meeleavaldajate tapmine tema kukutanud 2011. aasta ülestõusnu ajal ning ebaseadusliku tulu omandamine.

Meeleavaldajate tapmise süüasjas on Mubarak uuesti kohtu all, kuid süüdimõistva otsuseta vahi all hoidmise maksimaalne aeg kaks aastat on täis.

See kohtuprotsess lõppes esialgu eluaegse vanglakaristuse määramisega, kuid kohus rahuldas Mubaraki apellatsiooni protsessi protseduuriliste vigade tõttu.

Analüütikute sõnul tähendaks Mubaraki vabastamine märki sellest, et sõjavägi asub likvideerima 2011. aasta ülestõusule järgnenud muutusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles