Tadžikistani «igavese iseseisvuse sümbol» kuivas ära

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tadžiki rahvatantsijad märtsis kevade alguse pidustustel.
Tadžiki rahvatantsijad märtsis kevade alguse pidustustel. Foto: SCANPIX

Tadžikistani «igavese iseseisvuse sümbol», 50-aastane California sekvoia, mille president Emomali Rahmon selle aasta märtsis Dušanbes istutas, on ära kuivanud ja surnud.


Kaks USA-st toodud sekvoiat istutati märtsis välisministeeriumi uue hoone juurde. Ühe puu istutas president ja teise diplomaadid.

«Tadžikistani igavese iseseisvuse puu, mis istutati 15. märtsil välisministeeriumi peahoone juurde, on ära kuivanud. Jutt käib tollestsamast 50-aastasest sekvoiast, mille istutas president isiklikult. Teine sekvoia, mille istutasid diplomaadid, kohanes tadžiki maal kenasti,» edastas täna Tadžikistani sõltumatu uudisteagentuur ASIA-Plus. 

Agentuur tuletas seejuures meelde ka teist «igavest» sümbolit, mida üritati pealinnas püstitada. 2004. aasta novembris pandi Dušanbes püstitati 23 meetri kõrgune mitmest kontsentrilisest ringist koosnenud konstruktsioonn. Mõni tund enne selle avamist varises konstruktsioon kokku, seejuures sai üks tööline vigastada. Tarindi kesksel elemendil oli ladinakeelne kiri «Perpetuum Vitae» (igavene elu). Monumenti ei hakatud taastama. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles