Riigitelevisioon: Mubarak läheb koduaresti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse ekspresident Hosni Mubarak eelmise aasta juunis, mil ta pärast oma kohtuprotsessi saalis välja toimetatakse.
Egiptuse ekspresident Hosni Mubarak eelmise aasta juunis, mil ta pärast oma kohtuprotsessi saalis välja toimetatakse. Foto: SCANPIX

Egiptuse sõjavägi andis kolmapäeval korralduse panna riigi endine president Hosni Mubarak vangist vabanedes koduaresti, teatas sealne riigitelevisioon.

«Eriolukorra seaduse raames andis sõjaväelise juhi asetäitja korralduse panna Mubarak koduaresti,» seisis valitsuskabineti avalduses.

Egiptuse ajutine president Adly Mansour kuulutas eriolukorra välja 14. augustil pärast kahe islamistide protestilaagri vägivaldset laialiajamist. See suurendas jõuametite volitusi võtta inimesi vahi alla ilma kohtu loata.

Kohus otsustas kolmapäeval Mubaraki järgmise kohtuprotsessini tingimisi vabastada, ütlesid kohtuallikad AFP-le.

Esialgu ei ole teada, kas 2011. aastal kukutatud Mubarak lastakse kohe vabaks. Varasematel kordadel on prokurörid ekspresidendi vabastamisotsuse järel tulnud välja uute süüdistustega, et tema kinnipidamist pikendada.

Otsus Mubarak vabastada on tehtud veel kahes süüasjas - meeleavaldajate tapmine tema võimult tõuganud ülestõusnu ajal ning ebaseadusliku tulu omandamine.

Meeleavaldajate tapmise süüasjas on Mubarak uuesti kohtu all, kuid tema vahi all hoidmise maksimaalne aeg kaks aastat on täis.

See kohtuprotsess lõppes esialgu eluaegse vanglakaristuse määramisega, kuid kohus rahuldas Mubaraki apellatsiooni protsessi protseduuriliste vigade tõttu. Selle kohtuasja järgmine istung toimub pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles