EL katkestab relvade tarnimise Egiptusele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Catherine Ashton
Catherine Ashton Foto: SCANPIX

Brüsselis kogunenud Euroopa Liidu liikmesriikide välisministrid langetasid otsuse katkestada relvade ja teiste militaarvahendite tarned Egiptusele.

ELi välisministri Catherine Ashtoni sõnul kaaluti ka majandusabi vähendamist sellele riigile, edastab AFP.

«Vaatame Egiptuse abipaketi uuesti üle, samas ei võta me ära toidu- ja ravimiabi kõige enam vajajatelt. Kõik liikmesriigid soovivad jätkata Egiptuse rahva toetamist,» teatas Ashton.

EL mõistis Egiptuses toimuva vägivalla hukka ning peab sealse armee tegevust õigustamatuks. Armee ajas laiali kaks endise presidendi Mohamed Morsi pooldajate laagrit. Lahvatas vägivald, milles hukkus umbes 900 inimest.

ELi välisministrid loodavad, et Egiptuse vastasjõud jõuavad kokkuleppele ja kriis lahendatakse rahumeelsel poliitilisel teel.

ELi riigid soovivad säilitada häid suhteid Egiptuse valitsusega hoolimata seal hetkel toimuvast. Samas ei saa välisriigid kuigivõrd mõjutada Egiptuse valitsust ega sisepoliitikat.

Poliitikute sõnul on abisaadetised need, mis võivad anda neile mõjutusvahendi, kuid seda vaid pikemas perspektiivis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles