Prantsuse välisminister: kõik märgid näitavad, et keemiarünnaku tegi Süüria režiim

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius presikonverentsil Palestiinas.
Prantsuse välisminister Laurent Fabius presikonverentsil Palestiinas. Foto: SCANPIX

Prantsuse välisministri Laurent Fabiuse teatel viitavad kõik märgid sellele, et sadu inimesi tapnud keemiarünnaku taga Süürias olid valitsusväed
 


«Kogu meie käsutuses olev informatsioon viitab sellele, et Damascuse lähedal pandi toime tapatalgud ning nende eest on vastutav Bashari režiim,» sõnas Fabius visiidil Läänekaldal asuvasse Ramallaha piirkonda, edastas uudisteagentuur AFP.

Süüria mässuliste väitel tapsid valitsusväed kolmapäeval Damascuse lähedal korraldatud keemiarünnakus 1300 inimest.

ÜRO desarmeerimise ja rahvusvahelise julgeoleku komitee esindaja Angela Kane saabus täna Süüria pealinna, et pidada kõnelusi väidetavate rünnakute uurimise üle.

Fabius kinnitas, et Süürialt nõutakse uurimisrühma kiiret Damascuse lähistele lubamist, et viia läbi vajalikud uuringud.

«Meile teada olev informatson näitab, et see keemiarünnak on sellise kaaluga, et sellele peab ilmselgelt järgnema tugev reaktsioon,» kinnitas Fabius.

Süüria valitsus on eitanud kõiki süüdistusi ning pole siiani kinnitanud ka seda, kas ÜRO inspektoreid Damascuse lähistele üldse lastakse.

Fabius alustas täna varahommikul visiiti Iisraeli ja Palestiina territooiumitele, et julgustada rahukõnelusi.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles