Moskva: sõjaline sekkumine Süüria asjadesse viib katastroofini

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta veebruaris lehvitasid Bashar al-Assadi toetajad Damaskuse meeleavaldusel Süüria lipu kõrval ka  Vene ja Hiina lippe.
Möödunud aasta veebruaris lehvitasid Bashar al-Assadi toetajad Damaskuse meeleavaldusel Süüria lipu kõrval ka Vene ja Hiina lippe. Foto: SCANPIX

Venemaa hoiatas, et ettekäänete otsimine sõjaliseks sekkumiseks Süüria sisekonflikti võib viia katastroofini, ning kutsus USAd ja teisi riike mõistlikkusele.

«Püüded mööduda ÜRO Julgeolekunõukogust, luua järjekordselt kunstlikult ja tõendusteta ettekäändeid sõjaliseks sekkumiseks regiooni toovad Süüriale uusi kannatusi ja katastroofilisi tagajärgi teistele Lähis-Ida ja Põhja-Aafrika riikidele,» ütles Venemaa välisministeeriumi ametlik esindaja Aleksandr Lukaševitš seoses Washingtoni otsusega Vene-USA Süüria-kohtumist edasi lükata.

«Kutsume meie kolleege Ameerikas ja teistes riikides mõistlikkusele ning rahvusvahelise õiguse, eeskätt ÜRO põhikirja alusprintsiipide rangele järgimisele,» ütles Vene diplomaat.

Tema sõnul on kõige pakilisem ülesanne hetkel Genfi teise Süüria-konverentsi kokkukutsumine. «Loodame, et USA täidab oma osa selle konverentsi ettevalmistamisel,» lisas Lukaševitš.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles