Hiina kindrali poeg astub täna grupivägistamissüüdistusega kohtu ette

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüdistatava ema  Meng Ge.
Süüdistatava ema Meng Ge. Foto: SCANPIX

Hiina kindrali poeg astub täna kohtu ette grupivägistamises osalemise süüdistusega, teatas riigimeedia.

Li Tianyi on üks viiest mehest, kes väidetavalt vägistasid veebruaris ühes Pekingi hotellitoas neiu, teatas riiklik uudisteagentuur Xinhua.

17-aastase süüdistatu isa Li Shuangjiang on Hiina sõjaväe kunstiakadeemia muusikaosakonna dekaan ja tal on kindrali auaste. Poisi ema, tuntud laulja Meng Ge saabus täna hommikul Pekingisse kohtusse, kuid ei vastanud ajakirjanike küsimustele.

Perekond on väidetavalt öeldnud, et tegu on prostitutsioonijuhtumi, mitte vägistamisega. Xinhua teatel sõnas ohvri advokaat, et naine on stressi tõttu haiglaravil ja ei võta istungist osa.

Pärast seda, kui Li perekond oli välja toonud, et väidetav ohver võis töötada baaris võõrustajana, võttis sõna ka üks riigi juhtivaid õiguseksperte. Tema väitel tegi naise elukutse grupivägistamise vähem kuritahtlikuks juhtumiks.

«Isegi kui tegemist oli vägistamisega, siis kahju, mis sünnib baaritöötaja vägistamisest, on väiksem, kui see oleks korralikust perekonnast pärit naise puhul,» sõnas Pekingis asuva Tsinghua ülikooli juuraprofessor Hiina Twitteri-versioonis Sina Weibos.

Li Tianyi oli varem endale tähelepanu tõmmanud seoses 2011. aastal toimunud peksujuhtumiga. Nimelt sõitsid tema ja üks teine teismeline kalliste autodega, kui aga nende teele jäi ette üks lapsega paar, ründasid nad lapsevanemaid järeltulija silme all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles