Albaania valimistel oli endiselt rikkumisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Demokraatliku Partei toetajad lehvitasid Tiranas valimisvõitu oodates nii erakonna kui USA lippe.
Demokraatliku Partei toetajad lehvitasid Tiranas valimisvõitu oodates nii erakonna kui USA lippe. Foto: Reuters / Scanpix

Nädalavahetusel toimunud parlamendivalimistel tegi Albaania Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejate sõnul edusamme, kuid hääletust ei siiski täiesti kordaläinuks pidada, vahendas uudisteagentuur AFP.


«Vaatlejad hindasid hääletusprotsessi veidi positiivsemalt kui varasematel valimistel, kuid protseduuririkkumisi oli endiselt,» kommenteeris OSCE.

Suur probleem on Albaanias näiteks perekondade kaupa hääletamine, kus üks pereliige otsustab, kuidas teised oma hääli annavad. Lisaks survestati valimistel inimesi.

OSCE hinnang on Albaaniale väga tähtis, kuna riik soovib saada Euroopa Liidu kandidaatmaaks. Organisatsioonil oli pühapänädalavahetusel valimiste ajal riigis umbes 450 vaatlejat, kokku oli vaatlejaid 3000.

Uksesuuküsitluste järgi on valimisi võitmas valitsev Demokraatlik Partei eesotsas peaminister Sali Berishaga. Nende suurim konkurent on Edi Rama Sotsialistlik Partei.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles