Venemaa duumaspiiker kõrvutas Snowdenit Don Quijotega

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene riigiduuma spiiker Sergei Narõškin.
Vene riigiduuma spiiker Sergei Narõškin. Foto: SCANPIX

Vene parlamendi alamkoja spiiker võrdles intervjuus USA endist luuretöötajat Edward Snowdenit Miguel de Cervantese teose peategelasega.

«Minu meelest sarnaneb ta [Snowden] Cervantese kangelase Don Quijotega, sõnas eile Bratislavasse ametliku visiidi teinud riigiduuma spiiker Sergei Narõškin Slovaki televisioonile antud intervjuus,» teatas RIA Novosti.

«Ta on mingil moel väga tema moodi: samuti mingil määral naiivne, kuid ka isetu ja austusväärne, ütles Narõškin. Kuid erinevalt tuuleveskitega võidelnud Don Quijotest astub Snowden vastu riigiaparaadi sooritatud väärtegudele.»

«Kas teda võib spiooniks kutsuda? Ta ei teinud Slovakkia, Venemaa, Prantsusmaa või Hiina luureteenistustega koostööd. Kas ta täitis kellegi antud ülesannet? Ei. Ta tegi seda iseseisvalt, kuna tema meelest peab kaitsma meie planeedi miljonite elanike õigusi,» ütles Narõškin.

Narõškini sõnul ei avalikustanud Snowden salajast informatsiooni mõne USA sõjaväeobjekti kohta, kuid tegi teatavaks, et USA nuhib paljude oma ja teiste riikide kodanike järel ja rikub nõnda põhilisi inimõigusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles