Venemaa saadab veel kaks sõjalaeva Vahemerele

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa Musta mere laevastiku liikmed Sevastoopolis hommikul treeningul.
Venemaa Musta mere laevastiku liikmed Sevastoopolis hommikul treeningul. Foto: SCANPIX

Venemaa saadab lähima paari päeva jooksul Vahemerele allveelaevatõrjelaeva ja raketiristleja, teatas täna uudisteagentuur Interfax viitega kindralstaabile.

«Vahemerel kujunema hakkav tuntud olukord nõuab teatud korrektiive laevastiku koosseisus,» ütles kindralstaabi allikas, osutades lääneriikide ettevalmistustele võimalikuks Süüria ründamiseks.

«Põhjalaevastiku suur allveelaevatõrjelaev ühineb nendega [olemasolevate sõjalaevadega] lähipäevil. Hiljem liitub nendega ka Musta mere laevastiku raketihävitaja Moskva, mis on lõpetamas oma ülesandeid Atlandi ookeanil ja alustab peatselt teekonda üle Atlandi Gibraltari väina poole.»

Sügisel jõuab Vahemerele Vaikse ookeani laevastiku raketihävitaja Varjag, mis vahetab välja suure allveelaevatõrjealuse.

Uudisteagentuur RIA Novosti ütles mereväejuhtkonna kõrgele esindajale tuginedes, et muudatused Vahemerel ei ole seotud sündmustega Süürias, vaid tegemist on kavandatud rotatsiooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles