Vene diplomaat: ELi Süüria-poliitika on muutunud vähem sõjakaks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria valitsus valmistub USA ja teiste lääneriikide võimalikuks rünnakuks
Süüria valitsus valmistub USA ja teiste lääneriikide võimalikuks rünnakuks Foto: SCANPIX

Venemaa alaline esindaja Euroopa Liidu (EL) juures ütles neljapäeval, et ELi liidrid ei ole oma taotluses Süüria valitsuse vastu sõjalisi meetmeid rakendada enam sama järeleandmatud kui varem.

«Viimase päeva või paari jooksul on olnud Euroopa liidrite avaldustes märgata ettevaatlikkust. Üks põhjustest on see, et avalik arvamus Lääne-Euroopa riikides ei kaldu sugugi selle poole, et valimatult toetada Süüria valitsuse vastaseid süüdistusi või sõjalist sekkumist Süürias,» lausus Vladimir Tšižov Vene telekanalile Rossija 24.

«Veelgi enam, kõik arvamusuuringud, mille tulemused on avalikustatud, viitavad sellele, et suurem osa eurooplastest on kogu selle ettevõtmise suhtes meelestatud kas skeptiliselt või koguni negatiivselt,» ütles Tšižov.

«Tuleb lihtsalt kutsuda üles lääneriike ja nende liidreid - nende enda sõnadega ja parafraseerides nende üleskutseid Venemaale, et too valiks ajaloos õige poole - valima õiget poolt rahvusvahelises õiguses ja hoiduma kiusatusest haarata rahvusvahelise õiguse üle kontrolli,» lisas Venemaa esindaja.

Diplomaadi hinnangul on võimalike õhulöökide majanduslik aspekt lihtsalt veel üks põhjus, miks ELi entusiasm on väidetavalt lahtunud. «Minu arvates on see üks takistavatest asjaoludest, mis loomulikult mõjutab Euroopa erinevate valitsuste lõppseisukohti,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles