Hollande peab tõenäoliseks Süüria ründamist lähipäevil

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francois Hollande
Francois Hollande Foto: SCANPIX

Prantsusmaa president Francois Hollande ütles, et sõjaline löök Süüria vastu võib tulla juba hiljemalt tulevaks kolmapäevaks ning brittide üllatuslik otsus sekkumises mitte osaleda ei mõjuta tema valitsuse positsiooni.


«Prantsusmaa tahab kindlat ja proportsionaalset tegevust Damascuse režiimi vastu,» ütles ta täna ajalehele Le Monde. Prantsusmaa parlament koguneb erakorralisele istungile Süüria küsimuses kolmapäeval.

Hollande kinnitas, et brittide otsus Pariisi tegevust ei mõjuta. «Iga riik on vaba valima, kas osaleda sellises operatsioonis või mitte. See kehtib Suurbritannia ja Prantsusmaa kohta,» sõnas ta.

Prantsusmaa liider, kes on lubanud karistada president Bashar Assadi režiimi 21. augusti keemiarünnaku eest, lisas, et on hulk tõendeid, mis viitavad Damascuse režiimi süüle toimunus.

Samas välistas Hollande sõjalise löögi ajal, kui ÜRO inspektorid veel Süürias on. ÜRO peasekretäri Ban Ki-mooni sõnul peaksid nad lahkuma homme hommikuks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles