Poola: Süüria keemiaarsenalis on mängus Venemaa käsi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola välisminister Radosław Sikorski.
Poola välisminister Radosław Sikorski. Foto: SCANPIX

Poola välisminister ütles reedel, et Damaskuse nõukogudeaegsete keemiarelvade eest on vastutav Moskva, kes võiks püüda oma mõjuvõimu abil Süüria konflikti kulgu suunata.

«Venemaa rõhutab aina, et on keemiarelvade kasutamise vastu, kuid me ju teame, et Süüria arsenal pärineb NSVL-i ajast. See on nõukogude tehnoloogia,» lausus välisminister Radosław Sikorski Varssavis ajakirjanikele. «Ma arvan, et kui Venemaa ütleks, et kavatseb tagada kontrolli Süüria keemiarelvaarsenali üle, siis võiks ta situatsiooni edasisele arengule mõju avaldada.»

Moskva on korduvalt kasutanud ÜRO Julgeolekunõukogus oma vetoõigust, et lääneriikide Süüria-vastased meetmed blokeerida.

Kolmapäeval väljendas peaminister Donald Tusk Poola valitsuse skeptilist suhtumist õhulöökide mõjususse Süüria «kuritegude lõpetamise» vahendina. Ka president Bronisław Komorowski deklareeris 15. augustil relvajõudude paraadil kõneldes, et Poola kavatseb piirata oma relvajõudude osalust välismissioonides ja keskenduda selle asemel sõjaväe moderniseerimisele kodumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles