Delhi grupivägistamises kahtlustatud teismeline mõisteti süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei eskordib grupivägistamises ja mõrvas süüdi mõistetud noormeest (keskel, kaetud peaga).
Politsei eskordib grupivägistamises ja mõrvas süüdi mõistetud noormeest (keskel, kaetud peaga). Foto: SCANIPX

Möödunud aasta detsembris Delhi liinibussis toime pandud vägistamises ja mõrvas kahtlustatud teismeline mõisteti mõlemas kuriteos süüdi.


Kuritegude sooritamise ajal oli kohtualune 17-aastane, mistõttu ootab teda karistusena kuni kolm aastat parandusasutuses. Praeguseks 18-aastaseks saanud nooruki kohtuotsuse teatavaks tegemine lükati varem korduvalt edasi.

Süüalune sai täisealiseks kuus kuud pärast võikaid detsembrisündmusi ning paljud, sealhulgas ohvri perekond, nõudsid, et teda käsitletaks kohtus täisealisena.

Nii noormees kui neli sama kuriteo eest kohtu all olevat vanemat meest eitavad kõiki süüdistusi.
Mehi, kes kuriteo toimepanemise ajal täisealised olid, võib oodata surmanuhtlus. Viies täisealine süüalune leiti märtsis oma kongist surnuna ning vanglaametnike sõnul poos ta end ise üles.
Nelja mehe kohtuotsus tehaks teatavaks tõenäoliselt septembri keskel.

23-aastase naise jõhker grupiviisiline vägistamine päise päeva ajal põhjustas Indias vihaseid proteste naiste kohtlemise ning turvalisuse teemadel. Naine oli bussis koos meesoost kaaslasega, neid mõlemaid peksti ning pärast vägistamist visati naine sõidukist välja. Vägistamisohver suri 29. detsembril Singapuri haiglas raskete sisemiste vigastuste tõttu.

Märtsis võeti Indias vastu uus seadus, mis sätestas karmimad karistused vägistajatele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles