Iraagi Al-Qaeda: sõjaväelased takistavad Egiptuses jumala võimu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile toimusid Egiptuses taas Mohamed Morsi toetajate ja sõjaväe vahelised kokkupõrked.
Eile toimusid Egiptuses taas Mohamed Morsi toetajate ja sõjaväe vahelised kokkupõrked. Foto: SCANPIX

Terrorivõrgustiku Al-Qaeda Iraagi haru juht kutsus täna internetti postitatud audiopöördumises egiptlasi võitlusse oma sõjaväe vastu ja naeruvääristas Moslemivennaskonna katseid pürgida võimule demokraatlike vahenditega.


Iraagi ja Levanti Islamiriigi (ISIS) esindaja Abu Mohammed al-Adnani ütles pöördumises, et Egiptuse sõjavägi tuleb «sihikule võtta, kuna nad üritavad takistada Jumala võimu».

32-minutises avalduses nimetas al-Adnani Vennaskonda «islamisse rüütatud ilmalikuks parteiks, kes kummardab võimu ja parlamente ning kes peab džihaadi demokraatia, mitte Jumala nimel».

Egiptuses on olukord augusti teises pooles mõnevõrra rahunenud. Võimud kehtestasid öise liikumiskeelu 14 provintsis 14. augustil pärast seda, kui julgeolekujõud ajasid Kairos jõuga laiali kaks kukutatud presidendi Mohamed Morsi poolehoidjate laagrit. Puhkenud kokkupõrgetes sai Kairos ja mujal Egiptuses surma sadu inimesi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles