Suurbritannia võib suurte muutuste korral uue hääletuse korraldada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti kaitseminister Philip Hammond.
Briti kaitseminister Philip Hammond. Foto: SCANPIX

Briti valitsusel pole kavas panna Süüria ründamine uuesti parlamendis hääletusele, kuid võib «väga märkimisväärsete» muutuste korral teema juurde naasta.

Alamkoda hääletas neljapäeval napi enamusega maha peaminister David Cameroni ettepaneku karistada Süüria valitsust sõjalise löögiga väidetavalt rohkem kui 1400 inimese elu nõudnud keemiarünnaku korraldamise eest.

Cameron ütles hääletuse järel, et Briti «valitsus kavatseb [alamkoja mittesiduvale otsusele] vastavalt talitada».

Briti kaitseminister Philip Hammond ütles esmaspäeval parlamendile, et ehkki valitsuse seisukohast tuleks keemiarelva kasutamisele anda «jõuline vastus», pole sel plaanis uut hääletust korraldada.

«Meie arvates on parlament selles küsimuses oma seisukoha selgelt välja öelnud ega taha teema juurde naasta, kui asjaolud väga märkimisväärselt ei muuta,» rääkis minister.

Cameroni esindaja sõnul jätkab peaminister Süüria konfliktile poliitilise lahenduse otsimist sel nädalal Peterburis toimuval G20 riikide tippkohtumisel.

Parlamendi eitav otsus on andnud Londonis alust kartusele, et see rikkus saareriigi erisuhted USAga.

USA president Barack Obama teatas laupäeval, et taotleb sõjategevuseks Süüria vastu kongressi luba.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles