Assad hoiatab piirkondliku sõja eest Lähis-ida «püssirohutünnis»

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Süüria president Bashar al-Assad
Süüria president Bashar al-Assad Foto: SCANPIX

Süüria president Bashar al-Assad ütles esmaspäeval, et sõjaline löök Damaskuse vastu vallandaks Lähis-Ida «püssirohutünnis [...] piirkondliku sõja».

«Meie saame rääkida ainult Süüria vastusammudest, kuid keegi ei tea, mis hakkab pärast esimest sõjalist lööki juhtuma,» lausus Süüria riigipea. «Kui püssirohutünn plahvatab, ei suuda olukorda kontrollida mitte keegi. Kaos ja äärmuslus levivad. Suureneb piirkondliku sõja oht,» lisas ta.

Assad hoiatas usutluses Prantsuse ajalehele Le Figaro, et Pariisi ootavad «vastulöögid», kui see peaks osalema USA plaanides karistada Süüria valitsust sõjalise löögiga väidetavalt sadade inimeste elu nõudnud keemiarünnaku eest.

«Prantsusmaa peaks kaaluma Süüria ründamise tagajärgi. Kes iganes tegutseb Süüria ja selle kodanike vastu, on riigi vaenlane. Prantsuse rahvas ei ole meie vaenlane, kuid Prantsuse riigi poliitika on süüria rahva suhtes vaenulik,» lausus president.

Assadi sõnul jääb Prantsusmaa Süüria vaenlaseks seni kuni selle poliitika on süüria rahva suhtes vaenulik.

Süüria valitsus eitab keemiarünnaku korraldamist.

Prantsusmaa esmaspäeval avaldatud luureinfo põhjal korraldas 21. augusti keemiarünnaku Süüria valitsus ja selles hukkus vähemalt 281 inimest.

Uudisteagentuuri ISNA teatel hoiatas Iraani revolutsioonilise kaardiväe ülem laupäeval Ühendriike, et vastulöökide ulatus Washingtoni võimalikule Süüria-vastasele rünnakule ei piirdu Süüria territooriumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles