McCain: kongressi «ei» tooks kaasa katastroofilised tagajärjed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabariiklastest senaatorid John McCain ja Lindsey Graham pärast kohtumist president Barack Obamaga Valges Majas.
Vabariiklastest senaatorid John McCain ja Lindsey Graham pärast kohtumist president Barack Obamaga Valges Majas. Foto: SCANPIX

USA senaator John McCain ütles esmaspäeval, et kongressi keeldumisel volitada president Barack Obamat Süüria vastu jõudu kasutama oleksid katastroofilised tagajärjed.

«See kahjustaks USA ja selle presidendi tõsiseltvõetavast. Seda ei taha meist keegi,» ütles McCain Obamaga kohtumise järel.

Riigipea kutsus esmaspäeval McCaini Valgesse Majja, lootes mõjuka vabariiklaste toetust oma sõjalise sekkumise kavale Süürias.

Senaator on varem nimetanud USA reageerimisplaani liiga piiratuks ning ütles hiljutises usutluses Iisraeli televisioonile, et otsust kongressile lükates «andis Obama julgust meie vaenlastele».

President teatas nädalavahetusel, et taotleb sõjaliseks sekkumiseks kongressi nõusolekut ning püüab nüüd koguda rünnakukavale esindajatekoja ja senati toetust.

Obama otsus toob kongressis kaasa olulisima välispoliitilise hääletuse alates Iraagi sõjast.

USA luure andmetel sai 21. augustil mõnedel Damaskuse eeslinnadele korraldatud keemiarelvarünnakus surma vähemalt 1400 inimest. Prantsuse luureikinnitas 281 inimese hukkumist, kuid pidas võimalikuks ka palju suuremat ohvrite arvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles