Stockholmi politsei linnaelanikele: autod jätke parem koju

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Obama autokolonn täna Stockholmi sissesõidul.
Obama autokolonn täna Stockholmi sissesõidul. Foto: SCANPIX

Barack Obama autokolonn põhjustab Rootsi pealinnas Stockholmis tõenäoliselt pikki liiklusseisakuid ja ajutist ühistranspordiliikluse peatamast. Politsei hoiatas elanikke, et täna on parem mõte auto koju jätta.

Täna ja homme viibib Obama Stockholmis, autojuhtide ja ühistranspordi kasutajate jaoks tähendab see tõenäoliselt närvesöövat päeva. Arlanda lennujaama juurest tulev E4 kiirtee suleti täielikult hetkel, mil presidendi lennuk Air Force One puudutas Rootsi pinda.

Autokolonn on üsna suur, seal on umbes 40-50 sõidukit ja läheb veidi aega, ehk 15-20 minutit, et teed täiesti tühjaks saada, sõnas Stockholmi politsei esindaja Kjell Lindgren eile ajakirjanikele.

Lisaks kiirteele suletakse liikluseks kõik maha- ja pealesõiduteed. Lindgreni sõnul on Obama visiidi näol tegemist tõenäoliselt suurima sekkumisega linna ühistranspordiliikluses.

Ajal, mil Obama viibib Stockholmis, on kinni kuningalossi ja Grand Hôteli lähel asuv Kungsträdgårdeni metroojaam. Grand Hôtel on koht, kus president arvatakse peatuvat.

Stockholmi linnavõimud hoiatasid elanikke, et nii täna kui ka homme pole mingit mõtet autoga tööle tulla.

«Auto pole selle perioodi jaoks hea valik. Me oleme selle väga selgelt välja öelnud,» sõnas Stockholmi linna pressiesindaja Mats Freij. Ta lisas, et kõik ebaseaduslikult pargitud autod võidakse teisaldada.

Kindlates piirkondades on liikumine keelatud isegi jalgratturitele ja jalakäijatele. Homme aga suletakse taas kiirtee E4, kui Obama autokolonn visiidi lõpus lennujaama tagasi sõidab. Edasi suundub Obama Peterburi G20 kohtumisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles