Ida-Jaapanis rebis tornaado majadelt katuseid

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koshigaya linna koolilapsed eile möödumas tornaado purustatud majast.
Koshigaya linna koolilapsed eile möödumas tornaado purustatud majast. Foto: SCANPIX

Täna Jaapani idaosa räsinud tornaadode möllus kadusid majadelt katused ja purunesid aknaklaasid. Viga sai vähemalt kolm inimest.

Televisioonikanalid näitasid täna kaadreid pealinnast Tokyost sada kilomeetrit põhja pool asuvast Yaitast, kus majad olid tõsiselt kahjustada saanud, mõnel isegi katused ära rebitud, kirjutas uudisteagentuur AFP.

Yaitas sai kohalike võimude sõnul kergelt viga ka 60-aastane mees. Oma tornaadotabamuse sai ka lähedalasuv Kanuma linn, kus õhupöörise tõttu sai vigastusi vähemalt kaks meest.

«Kohaliku gümnaasiumi katus rebiti hoonelt ära ja voolu pole,» sõnas Yaita linna ametnik AFPle. Foorituled ka ei tööta, lisas ta.

Ligi 600s Yaita majapidamises kadus ka kolmeks tunniks elekter. Võimude sõnul said Tochigi prefektuuris üle 60 maja osalisi kahjustusi või hävisid täiesti.

Ilmajaama teatel räsis Yaitat vähemalt üks tornaado.

Üleeile külvasid tornaadod hävingut Jaapanis Koshigaya linnas. Koshigayas ja selle ümbruskonnas sai viga 63 inimest ning kahjustusi 110 maja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles