Moskva kaotas maailma kalleima linna tiitli

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Moskva rahvusvaheline ärikeskus.
Moskva rahvusvaheline ärikeskus. Foto: COVI/ Scanpix

Moskva, millele kolm aastat järjest kuulus maailma kõige kallima linna tiitel, langes tänavu edetabelis kolmandale kohale, selgus kompanii Mercer Human Resource Consulting uuest uuringust.


Välismaalaste jaoks on nüüdsest kõige kallim Jaapani pealinn Tokyo ning teisel kohal on Osaka. See on seotud jeeni tugevnemisega dollari suhtes.

New York tõusis dollari tugevnemisega 22. kohalt 8. positsioonile. London aga langes naelsterlingi odavnemise tõttu 3. kohalt 16. tabelireale.

Välismaalaste jaoks kümne kalleima linna hulka kuuluvad ka Genf (4. koht), Hongkong (5.), Zürich (6.), Kopenhaagen (7.), Peking (9.) ja Singapur (10. koht).

Vaatluse all oli 143 maailma linna. Uuringus arvestati rohkem kui 200 kauba ja teenuse hinda neis linnades. Võrdlus toimus New Yorgi suhtes.

Kõige odavamaks linnaks Merceri tabelis osutus Lõuna-Aafrika Vabariigi suurim linn Johannesburg. Möödunud aastal oli selleks Paraguay pealinn Asunción.

Merceri elukalliduse uuringu eesmärgiks on aidata riikide valitsustel ja rahvusvahelistel suurettevõtetel võrrelda välismaal töötamise kulusid eri linnades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles