Medvedev: Iskanderite Kaliningradi paigutamine on endiselt õhus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iskanderi raketikompleks Venemaal.
Iskanderi raketikompleks Venemaal. Foto: AFP / Scanpix

Iskander-tüüpi rakettide Kaliningradi oblastisse paigutamine vastuseks USA raketikilbi Euroopasse laiendamisele on endiselt õhus, hoiatas Venemaa president Dmitri Medvedev.


«Kui me ei jõua neis küsimustes ühisele meelele, on tagajärjed teile teada. Seni ei ole keegi midagi muud välja pakkunud. Ja see idee, millest ma rääkisin pöördumises parlamendile, ei ole minu poolt tagasi kutsutud,» ütles Medvedev reedel L'Aquilas G8 tippkohtumise järel pressikonverentsil.

Medvedev andis mõne kuu eest oma troonikõnes teada, et vastuseks USA raketikilbi osiste Poolasse ja Tšehhi paigutamisele seab Venemaa Kaliningradi oblastis üles 300-kilomeetrise tegevusraadiusega Iskanderid.

Niisamuti ähvardas Medvedev rajada radarijaama Tšehhi radari töö segamiseks.

Nüüd rõhutas ta, et Euroopale on «kõnealune raketikilbi osis kahjulik, see ei kaitse riike tegelike ohtude eest, ent samas paistab väljakutsena Venemaale, sest see radar kontrolliks suuremal määral Vene Föderatsiooni ruumi kui nende riikide ruumi, millest meie partnerid räägivad».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles