Ghana võttis Obama vastu kangelasena

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA president Barack Obama saabus oma esimesele Saharast lõuna poole viinud riigivisiidile Ghanasse. President võeti pealinnas Accras vastu tõelise kangelasena, kirjutas uudisteagentuur Reuters.


Ghanalased olid kogunenud lennujaama ümbritsevatele tänavatele presidenti ootama, kuid Obamad sõitsid esialgu otse hotelli.

«See on uskumatu hetk Ghana ja Aafrika jaoks,» kommenteeris Obama saabumist oodanud autojuht Emmanuel Tsawe.

Obama, tema naise Michelle'i ja tütred võttis lennujaamas vastu president John Atta Mills, kes valiti riiki juhtima mullustel vabadel ja vaatlejate arvates hästi kulgenud valimistel.

Obama külastab täna riigi parlamendihoonet ja endist pealinna Cape Coasti, kust omal ajal juhiti orjakaubandust. Visiit kestab kokku alla 24 tunni.

«Ghana külastamise põhjuseks on muuhulgas riigi toimiv demokraatia, korruptsiooni tõsiselt võttev president ja märkimisväärne majanduskasv,» kommenteeris Obama visiiti enne Itaaliast G8-riikide kohtumiselt lahkumist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles