Supertankeri meeskond tõrjus piraatide rünnakud

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
VLCC-tüüpi naftatanker Sirius Star.
VLCC-tüüpi naftatanker Sirius Star. Foto: Reuters / Scanpix

Somaalia piraadid üritasid täna hommikul kaaperdada toornaftatankerit, kuid jäid tühjade kätega.

Piraatide tegevust jälgiva organisatsiooni Ida-Aafrika Meresõitjate Abiprogrammi esindaja Andrew Mwangura kinnitusel kasutasid piraadid rünnakus tankerile varem kaaperdatud väikest India kaubaalust, vahendas AFP.

Viimane kaaperdati reedel Somaalia põhjaosas asuva poolautonoomse Puntlandi olulisema sadama Bosasso lähistel. Aluse 11 meeskonnaliiget võeti samuti pantvangi.

VLCC-tüüpi naftatanker Elephant on samasugune suur toornaftatanker nagu novembris Araabia merel kaaperdatud ja läbi aegade piraatide suurimaks röövitud laevaks peetav Saudi Araabia supertanker Sirius Star, mis vabastati jaanuaris.

Praegu hoiavad piraadid enda käes vähemalt 15 alust ja rohkem kui 200 meremeest. Valitsusvälise organisatsiooni Ecoterra Internationali teatel on tänavu teatatud kokku 145st piraadirünnakust, millest 49 on lõppenud aluse kaaperdamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles