Läti luureülem eitab poliitilist survet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pm

Läti põhiseaduslikkuse kaitse büroo juht Janis Kažocinš väidab, et ta ei ole kuue selles ametis töötamise aja jooksul tundnud endal mingisugust poliitilist survet.


«Ma töötan praegu juba teise presidendi ja kuuenda valitsuse ajal. Kõikide valitsuste suhtumine meie büroosse on olnud väga professionaalne ja korrektne,» ütles Kažocinš.

BNSi repliigi peale, et üks poliitik võtab ühtelugu Kažocinši ja tema juhitavat asutust kritiseerida, vastas büroo juht, et «kui te mõtlete toda Rahvaerakonna liiget, siis minu vastus on selline - kui mind valiti büroo direktoriks tagasi, toetas minu kandidatuuri ka see partei ning ma sain rohkem hääli kui esimesel korral.»

Kõige sagedamini kritiseerib Kažocinši Rahvapartei veteranpoliitik Gundars Berzinš, heites talle ette USA saatkonna «liiga sagedast külastamist».

Kažocinš valiti põhiseaduslikkuse kaitse büroo juhiks tagasi eelmisel aastal. Ta sündis 1951. aastal Suubritannias, lõpetas Sandhursti sõjaväeakadeemia ning omandas hiljem Nottinghami ülikoolis filosoofiabakalaureuse kraadi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles