Majandusraskustes inimesed ei tule lähedaste surnukehadele järele

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krematoorium.
Krematoorium. Foto: Reuters / Scanpix

Majandusraskused avaldavad mõju ka surnutele, kirjutab ajaleht

The Los Angeles Times

. Viimasel ajal on Los Angelese maakonnas märgatavalt kasvanud nende kohtupatoloogi lauale jõudvate laipade arv, millele omaksed järgi ei tule, sest ei taha kanda kadunu matusekulusid.

Los Angelese maakonna kohtupatoloog, kelle lauale jõuavad mõrvaohvrid ja teiste kahtlaste surmapõhjustega laibad, pidi möödunud eelarveaastal maksumaksja kulul kremeerima 36 protsenti rohkem surnukehi kui aasta varem. Maakonna surnukuurist saadeti tänavu esimesel poolaastal osariigi raha eest kremeerimisele 25 protsenti rohkem laipasid kui mullu samal ajal.

Et maakonna enda krematoorium ei suuda maksumaksja raha eest kremeeritavate suure arvuga enam toime tulla, on nad loobunud kohtuarstide juurest tulevate surnute vastuvõtmisest. Sestap olid kohtuarstid sunnitud sõlmima omaette lepingud kahe kremeerimisega tegeleva firmaga.

«See on päris suur kasv,» tunnistas lehele kohtu-uurija David Smith. «Perekonnad ütlevad meile lihtsalt otse välja, et neil pole matusteks raha.»

Juhul, kui surnu tuhastatakse maakonna kulul, võivad tema sugulased hiljem tuha kätte saada 352 dollari (3872 krooni) eest. Erakrematoorium küsib 466 dollarit (5128 krooni).

Üks inimene, kelle säilmed ootavad omakseid on Christopher Agosta. 43-aastane võlgades West Hollywoodi elanik tulistas endale kuuli pähe, kui teda kodust välja tõstma hakati. Tema Massatchusettsi osariigis elav õde Tarnya Baker on küll öelnud, et tahab venna tuhka ära tuua, kuid tal on kaks last ja tema ja ta abikaasa pereettevõttel ei lähe praegu hästi ning ta lihtsalt ei saa endale lubada Los Angelesse lendamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles