Mumbai terrorirünnakute kohtuprotsess lükati edasi

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani kodanik Mohammad Ajmal Amir Qasab avas Mumbai Chhatrapati Shivaji raudteejaamas automaaditule ja viskas reisijate pihta käsigranaate.
Pakistani kodanik Mohammad Ajmal Amir Qasab avas Mumbai Chhatrapati Shivaji raudteejaamas automaaditule ja viskas reisijate pihta käsigranaate. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta novembris India linnas Mumbais toimunud verise terroriamoki ainus ellujäänud läbiviija tunnistas end eile kohtus küll süüdi, kuid protsess lükati sellele vaatamata edasi.


86 süüasjas süüdistatav Mohammad Ajmal Amir Qasat otsustas end võimudele üllatuslikult süüdi tunnistada. Kohtunik M.L. Tahaliyani lükkas protsessi edasi, et anda prokurörile aega ootamatule ülestunnistusele reageerida, vahendas AFP.

Süüdistuste kohaselt oli ta üks kümnest Pakistanis illegaalselt tegutseva äärmusrühmituse Lashkar-e-Taiba relvastatud võitlejast, kes mullu novembris saabus Pakistanist üle mere Mumbaisse ning suundus linna peale, kus rünnati kolme päeva jooksul kaht luksushotelli, rongijaama ja juudikeskust. Terrorirünnakutes hukkus Reutersi teatel 166 inimest, kuid BBC andmetel oli hukkunuid üle 170.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles