Kaug-Idas peitsid narkokullerid heroiini pesumasinasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pesumasin
Pesumasin Foto: SCANPIX

Venemaa Primorje krai narkopolitseinikud tabasid viimase kümne aasta suurima heroiinipartii - 10,6 kilo mõnuainet oli peidetud pesumasinasse ja mahlapakkidesse.


Narkokontrollikomitee kohaliku valitsuse pressiesindaja Juri Govoruško ütles täna Interfaxile, et sellisel moel üritas oma narkolaadungit transportida kaks Tadžikistani kodanikku.

Mõlemad narkokullerid on vahistatud, nende suhtes on algatatud kriminaalasi paragrahvi alusel, mis käsitleb eriti suure koguse narkootikumide käitlemist.

Kullerid võeti kinni 16. juulil Uglovoje-Nahhodka maantee 8. kilomeetril ning nende tabamisele eelnes kuid kestnud jälitustöö.

Narkoärikad kavatsesid raudteetransporti kasutades Vladivostokki toimetatud heroiini sõiduautodel Nahhodkale viia, kust see oli kavas veel edasi saata.

Osutasid vastupanu

«Ühes autos oli 600 grammi heroiini, mis oli peidetud kahte mahlapakki. Peamist partiid kaaluga 10 kilo veeti teises autos. Narkootikumid olid kilostes kilekottides, mis olid uue pesumasina tsentrifuugis, mis oli ostetud samal päeval üksnes narkootikumide varjamise eesmärgil,» jutustas narkomiilits.

Kullerid üritasid tabamisel põgeneda ning osutasid kinnivõtmisel vastupanu.

Pressiesindaja osutas, et tabatud partii annab tunnistust sellest, et Afganistani päritolu heroiini tarned Venemaa Kaug-Itta on viimasel ajal kasvanud.

Käesoleva aasta kuue kuuga on Primorje krai miilitsad tabanud heroiini 615 korda ehk keskmiselt kolm korda ööpäevas. Kogu 2005. aasta jooksul aga tabati seda mõnuainet vaid 228 korral.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles