Mumbai terrorirünnakute korraldaja on surmaks valmis

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani kodanik Mohammad Ajmal Amir Qasab avas Mumbai Chhatrapati Shivaji raudteejaamas automaaditule ja viskas reisijate pihta käsigranaate.
Pakistani kodanik Mohammad Ajmal Amir Qasab avas Mumbai Chhatrapati Shivaji raudteejaamas automaaditule ja viskas reisijate pihta käsigranaate. Foto: SCANPIX

Möödunud aasta novembris India linnas Mumbais toimunud verise terroriamoki ainus ellujäänud läbiviija on enda sõnul surmanuhtluseks valmis.


86 süüasjas süüdistatav Mohammad Ajmal Amir Qasat tunnistas end üleeile süüdi ja kirjeldas detailselt toimunud rünnakuid. Kuigi kohus lükkas protsessi ootamatu ülestunnistuse tõttu edasi, kinnitas Qasat, et on ta on surmaks valmis, vahendas AFP.

«Palun laske käia ja pooge mind,» ütles Pakistani kodanik Qasat kohtunik M.L. Tahaliyanile. «Ükskõik mida ma olen teinud, olen teinud selles maailmas. On parem, kui mind karistatakse selles maailmas. See oleks parem kui jumala karistus,» lisas 21-aastane kohtualune, keda süüdimõistmise korral ootab surmanuhtlus.

«Kui keegi kardab, et ma püüan poomissurma eest põgeneda, siis ma ei tee seda. Kui see on karistus, siis olgu nii.»

Süüdistuste kohaselt oli ta üks kümnest Pakistanis illegaalselt tegutseva äärmusrühmituse Lashkar-e-Taiba relvastatud võitlejast, kes mullu novembris saabus Pakistanist üle mere Mumbaisse ning suundus linna peale, kus rünnati kolme päeva jooksul kaht luksushotelli, rongijaama ja juudikeskust.

Terrorirünnakutes hukkus Reutersi teatel 166 inimest, kuid BBC andmetel oli hukkunuid üle 170.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles