Biden: nõrgenenud Venemaa paindub majandussurve all

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joe Biden neljapäeval Thbilisis.
Joe Biden neljapäeval Thbilisis. Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa majandus on närtsimas ning see sunnib Moskvat läänega rahvuslikku julgeolekut puudutavates küsimustes kompromissidele minema, ütles USA asepresident Joe Biden täna

Wall Street Journal

is avaldatud usutluses.


Biden usub, et Venemaa majandusprobleemid on osa hiljutistest arengutest, mis on ajendanud Moskvat üle vaatama oma rahvusvahelised huvid.

Ka tuumaambitsioonidega Iraani ja Põhja-Korea geograafiline lähedus sunnib Venemaad tõenäoliselt USAga rohkem koostööd tegema, ütles ta.

«Venemaa peab tegema väga raskeid, kalkuleeritud otsuseid,» ütles asepresident. «Nende rahvastik väheneb, nende majandus närtsib, nende pangandussektor ei suuda suure tõenäosusega üle elada järgmist 15 aastat, nad on olukorras, kus maailm muutub ja nad hoiavad kinni oma minevikust, mis ei ole jätkusuutlik.»

Asepresidendi avaldus on WSJ hinnangul Obama valitsuse üks kriitilisemaid sõnavõtte Venemaa praeguse rolli kohta maailmas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles