Hiina häkkerid ründavad Austraalia filmifestivali

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rebiya Kadeer
Rebiya Kadeer Foto: AP / Scanpix

Hiina häkkerid on rünnanud Austraalia suurima filmifestivali internetisaiti, riputades eile ürituse koduleheküljele Hiina lipu ja uiguuride liidri Rebiya Kadeeri vastaseid loosungeid.


Melbourne'i rahvusvaheline filmifestival sattus rünnaku alla, kuna seal linastub augustis Kadeerist rääkiv dokumentaalfilm, vahendas

BBC

.

Hiina võimud süüdistavad Ülemaailmse Uiguuride Kongressi 62-aastast juhti Kadeeri Xinjiangi provintsis rahutuste õhutamises. Kuus aastat Hiinas trellide taga viibinud naine on alates aastast 2005 elanud maapaos Ühendriikides.

Festival on filmi Ten Conditions of Love linastumise pärast 8. augustil palganud Melbourne'i saabuva Kadeeri ja teiste külaliste turvamiseks eraihukaitsjaid, kirjutas kohalik ajaleht The Age.

Hiina protesteeris juba reedel dokfilmi esitamise vastu, eemaldades festivalilt neli seal linastuma pidanud Hiina filmi.

Filmifestivali juhataja Richard Moore ütles BBC-le, et rünnakud ürituse võrgukülgede vastu algasid kümne päeva eest ning inimesi, kes saiti väljastpoolt Austraaliat rünnata tahavad, on sadu, kui mitte tuhandeid.

Austraalia politsei teatel paistavad rünnakud senise info kohaselt pärinevat Hiina IP-aadressilt.

Selle kuu algul suri Hiinas uiguuride ja keskvõimu vahel puhkenud rahutustes 200 ja viga sai 1600 inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles