Clinton tõrjus taas väiteid hõõrumiste kohta Obamaga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA välisminister Hillary Clinton
USA välisminister Hillary Clinton Foto: AFP / Scanpix

USA välisminister Hillary Clinton tõrjus eile taas väiteid, mille kohaselt on ta suhted president Barack Obamaga halvad.


Meedia on jätkuvalt spekuleerinud kahe presidendivalimiste aegse rivaali suhetes valitseva pinge üle, väites, et Clinton on rahulolematu oma ülemuse varjus seismisest. Clinton on korduvalt rõhutanud, et neil on väga head suhted.

«Meie vahel on äärmiselt aval ja avatud mõttevahetus,» ütles Clinton telejaama NBC saatele «Meet the Press» (kohtumine ajakirjanikega).

«Näen teda tavaliselt mitu korda nädalas, vähemalt ühel korral näost-näkku ja ma olen valmis andma talle oma nõu,» ütles minister.

Clinton rõhutas, et mõistab tõsiasja, mille kohaselt on valimised lõppenud. Samuti ei ole tal kavatsust Valgesse Majja uuesti pürgida.

Clinton on siiski Obama administratsiooni suhtes teinud teravat kriitikat, mille kohaselt ei ole valitsus suutnud täita vabu ametikohti rahvusvahelise arengu ametis (USAID), mis pakub üleilmset majandus- ja humanitaarabi kogu maailmas juba enam kui 40 aastat.

Spekulatsioonidele on andnud hoogu ka tõik, et Clinton jäi seoses mõraga küünarliigeses hiljuti kõrvale mitmelt oluliselt välispoliitika ürituselt, nagu Obama visiit arenenud tööstusriikide ühenduse G8 tippkohtumisele ja Venemaale.

Samas tõstis kõrgetasemeline visiit Aasias ja karm kriitika Põhja-Koreale Clintoni taas välispoliitika rambivalgusesse. Clinton lisas, et sellele vaatamata on Ühendriikide kõrgeim diplomaat Obama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles