Ühendriikides vahistati seitse terrorikahtlusega meest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA föderaalpolitsei agent
USA föderaalpolitsei agent Foto: AP / Scanpix

Ühendriikides Põhja-Carolina osariigis vahistati eile seitse meest, neist kuus ameeriklast, keda kahtlustatakse vandenõus, mille eesmärgiks oli liitumine «vägivaldse džihaadiga», teatas justiitsministeerium.


Teisisõnu kahtlustatakse mehi terrorirünnakute planeerimises.

Vahistatute seas on isa ja ta kaks poega, kes võeti föderaalpolitsei poolt kinni eile hommikul.

Justiitsministeeriumi teatel ootab 20- kuni 39-aasta vanuseid mehi terve hulk mitmesuguseid süüdistusi, muu hulgas kahtlustatakse neid vandenõus terroristide materiaalse toetamise eesmärgil.

Samuti erinevate inimeste mõrvade, inimröövide, sandistamise ja vigastamise planeerimises. Süüdimõistmisel ootab neid eluaegne vanglakaristus.

Kõige vanemat kinnipeetut Daniel Boydi süüdistatakse aga ka Afganistanis ja Pakistanis asuvates terroristide treeninglaagrites «sõjaväelise väljaõppe omandamist eesmärgiga liituda džihaadiga».

Aastatel 2006-2009 üritasid Boyd ja ta kaaslased korjata raha terrorirünnakute korraldamiseks ja läbisid põhjalikke relvatreeninguid.

«Kahtlusalused valmistusid džihaadis osalemiseks ja olid valmis surema märtritena,» kinnitas justiitsministeerium. Süüdistuses tuuakse eraldi välja meeste kavatsus rünnata Iisraeliga seotud sihtmärke.

Ühte vangistatud meest süüdistatakse aga koguni Kosovosse reisimises eesmärgiga osaleda pühasõjas kristlaste vastu. Kõiki mehi kahtlustatakse ühtlasi välismaiste terroristide rahalises toetamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles