Jaapanis hukati kolm roimarit

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fuchu vangla pealinans Tokyos.
Fuchu vangla pealinans Tokyos. Foto: AP / Scanpix

Jaapani justiitsministeeriumi teatel hukati täna pealinnas Tokyos ja Osakas kolm surmamõistetud mõrvarit, kelle hulgas oli ka Hiina kodanik.


Valitsusallika kinnitusel hukati kolm inimest tapnud 40-aastane Hiroshi Maeue, kaks õde vägistanud ja seejärel surnuks pussitanud 25-aastane Yukio Yamaji ning 41-aastane hiinlane Chen Detong, kes tappis kolm ja tekitas vigastusi veel kolmele kaasmaalasele, vahendas AFP.

Möödunud aastal poodi Jaapanis 15 mõrva eest surma mõistetud kurjategijat. Jaapani kinnipidamisasutustes ootab surmaga lõppeva kohtuotsuse täidesaatmist veel kümneid inimest.

Surmanuhtluse määramine ei tähenda, et otsus kohe ka täide viiakse. Süüalused võivad karistuse täidesaatmist vanglas oodata koguni kümneid aastaid.

Euroopa Liit, Amnesty International ja teised rahvusvahelised inimõigusorganisatsioonid on palunud Jaapanil surmanuhtlusest loobuda, kuid saareriigi valitsus pole karistusest loobunud. Ka Jaapani ühiskonnas on sellele laialdane toetus.  

Maailma juhtivaid tööstusriike ühendava G7 klubi liikmesriikidest on Jaapan ja USA ainsad arenenud tööstusriigid, mis pole surmanuhtlust kaotanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles