Venemaa ilmselt Bulava-rakettide katsetustest ei loobu

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kontinentidevahelised ballistilised raketid Bulava
Kontinentidevahelised ballistilised raketid Bulava Foto: Wikimedia

Venemaa relvajõud ei kavatse loobuda allveelaevalt väljatulistatavast kontinentidevahelisest ballistilisest raketist Bulava ja seda vaatamata mitmetele ebaõnnestunud katsetustele.


Venemaa asekaitseminister Vladimir Popokvin rääkis täna ajakirjanikele, et järgmine katsetus leiab aset loodetavasti augustis, vahendas

RIA Novosti.

Moskva Soojustehnoloogia Instituudis välja töötatud raketi 11-st katsetusest on seni nurjunud kuus ehk ligikaudu pooled.

Eelmisel nädalal pani ebaõnnestumiste tõttu ameti maha instituudi peadirektor ja peakonstruktor Juri Solomonov.
Mitmed eksperdid soovitasid Bulava katsetused lõpetada.

Popovkini sõnul sõltub raketi saatus äpardumiste põhjusi uuriva komisjoni otsusest.

Ta ei soovi oma sõnul mitte midagi ennustada, kuid kui temani jõudnud varasem raport tõeks saab, siis augustis toimub järjekordne katsetus.

Asekaitseministri hinnangul vajab Bulava veel viimistlemist.

«Tänasel päeval pole riigil sellist raha, et luua midagi absoluutselt uut mereväe strateegilise tuumarelvastuse vallas. Tuleb täiustada Bulavat,» selgitas ta.

Borei-klassi allveelaevadele mõeldud uus mandritevaheline rakett on loodud Topol-M raketi põhjal ja seda võib varustada ka tuumalõhkepeadega. Need suudavad kanda tuumalõhkepea rohkem kui 8000 kilomeetri kaugusel asuva sihtmärgini. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles