Pakistani ekstremistid põletasid elusalt kuus kristlast

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pakistani kristlaste meeleavaldus Gojri rünnaku vastu.
Pakistani kristlaste meeleavaldus Gojri rünnaku vastu. Foto: AFP / Scanpix

Kesk-Pakistanis Gojra linnas põletati elusalt kuus kristlast, neist neli naist ja üks laps, teatab ajaleht

The Irish Times

.

Lehe andmeil süüdistas moslemite jõuk kristlasi Koraani suhtes aupakmatult käitumises.

Kokkupõrked moslemite ja kristlaste kogukondade vahel algasid täna hommikul tulevahetusega. Telekaadrid sellest linnast näitasid põlevaid maju, söestunud mööblit tänaval ning üksteise pihta majakatustelt tulistavaid inimesi.

Vähemuste ministri Shahbaz Bhatti sõnul ründas äärmuslaste juhitud rahvahulk selles linnas vähemuses olevate kristlaste elurajooni ja pani põlema maju.

«Meie kätte on jõudnud kuue põletushaavadesse surnud inimese surnukehad,» teatas linna tervishoiuministeeriumi ametnik Abdul Hamid. «Need olid neli naist, üks mees ja üks laps.»

Punjabi provintsi õigusminister Rana Sanaullah mõistis rünnaku hukka ja lubas, et juhtunu osas algatatakse uurimine. Ministri sõnul näitavad esialgsed andmed, et mingit Koraani teotamist polnud. «See oli vaid kuulujutt, mida riigivastane element kaose külvamiseks levitas,» rääkis ta.

Pakistani 170 miljonist elanikust vaid umbes neli protsenti on kristlased. Üldiselt on kristlased ja moslemid selles riigis omavahel rahujalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles