Leht: USA idaranniku lähistel viibivad kaks Vene allveelaeva

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene allveelaev. Allveelaevaliiklus on Soome lahes piirivalvurite sõnul tavaline.
Vene allveelaev. Allveelaevaliiklus on Soome lahes piirivalvurite sõnul tavaline. Foto: SCANPIX

USA idaranniku lähistel rahvusvahelistes vetes on viimased paar päeva viibinud kaks Vene tuumaallveelaeva, mille kohalolu tekitas kaitseministeeriumi ametnikes muret, kirjutas The New York Times eile.


Ehkki allveelaevad ei ole teinud midagi provokatiivset peale viibimise väljaspool USA territoriaalvett, väljendasid ametnikud siiski ettevaatlikkust Venemaa võimalike motivatsioonide osas anda korraldus sedavõrd tavatuks missiooniks, märkis leht.

«Iga kord, kui Vene merevägi teeb midagi sedavõrd tavatut, paneb see muretsema,» ütles lehele tundmatuks jääda soovinud Pentagoni kõrge ametnik, kes on allveelaevade liikumist jälginud viimastel päevadel.

USA merevägi jälgis allveelaevu nende teekonnal piki Ühendriikide rannikut, lisas ametnik. «Oleme olnud teadlikud nende asukohast ja meid ei pane muretsema enda võimekus neid allvelaevu jälgida,» ütles ta. «Meid teeb murelikuks, et nad seal üldse on.»

Ajaleht vahendas tundmatuks jääda soovinud kaitseministeeriumi ametnikke, kelle sõnul paiknes üks laevadest teisipäeval 320 kilomeetri kaugusel rannikust, teine allveelaev põikas sisse Kuubal asuvasse baasi.

Ametnikud keeldusid spekuleerimast allveelaevadel olla võivate relvade üle.

Kaitseministeeriumi pressiesindaja ei kommenteerinud ajaleheteateid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles