Chavez lubas venelastelt terve pataljoni tanke osta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene armee jõudemonstratsioon võidupüha tähistamiseks korraldatud paraadil Punasel väljakul selle aasta mais.
Vene armee jõudemonstratsioon võidupüha tähistamiseks korraldatud paraadil Punasel väljakul selle aasta mais. Foto: AFP / Scanpix

Venezuela president Hugo Chavez teatas eile kavatsusest osta venelastelt mitu tosinat tanki, sest riik tunneb ennast ohustatuna, kui USA peaks Colombias oma vägede arvu kasvatama.


«Me ostame endale mitu pataljoni Vene tanke,» lubas ärritunud Chavez pressikonverentsil, kus teatas ühtlasi otsusest keelata Colombiast 10 000 sõiduki sisseveo, millega samuti protesteeritakse Ühendriikide sõjalise kohaoleku suurendamise vastu Colombias.

Juulis külmutas Venezuela sotsialistlik riigipea Hugo Chavez suhted Colombiaga ja kutsus tagasi suursaadiku Bogotas. Viimane on korduvalt süüdistanud nii Chavezi kui Ecuadori presidenti Rafael Corread Colombia Revolutsiooniliste Relvajõudude (FARC) marksistidest geriljade toetamises.

Venezuelat on rängalt vihastanud Colombia otsus lubada Ühendriikidel kasutada oma sõjaväebaase uimastivastases võitluses ja kutsuda täiendavaid lisavägesid riiki.

Chavez ütles eelmisel nädalal, et «jänkide sõjavägi» kavandab Colombiast Venezuela ründamist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles