USA president Fordi mõrvata püüdnud naine pääseb vabadusse

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Gerald Fordi näopildiga postmark
USA president Gerald Fordi näopildiga postmark Foto: AFP / Scanpix

Ameerika Ühendriikide ekspresidendi Gerald Fordi mõrvakatse eest 1975. aastal vangi saadetud Lynette A. Fromme vabaneb 16. augustil Texase vanglast, teatas riiklik vanglaamet.


Sarimõrtsukat Charles Mansoni imetlenud naine (26) sihtis president Fordi 5. septembril 1975 Sacramentos, vahendas

New York Times

.

Mõrvakatse ebaõnnestus eriagent Larry M. Buendorfi sekkumise tõttu.

60-aastasele Fromme'ile anti 25 aastat tagasi võimalus paluda armu ja enneaegset vabastamist, kuid naise jättis selle kasutamata, vahendas Reuters.

Naine mõisteti eluks ajaks vangi. Aldersoni kinnipidamisasutuses viibimise ajal oli ta Mansoniga kirjavahetuses. Fromme põgenes sealt 23. detsembril 1987. aastal ja veetis poolteist päeva mägedes, kuni ta jälle kinni võeti. Põgenemise eest lisati tema karistusele veel 15 kuud.

Manson tappis 1969. aastal Californias seitse inimest. Fromme kuulus rühmitusse, mida tunti nn Mansoni perekonnana. Mõned sellesse gruppi kuulunud inimesed tapsid näitlejanna Sharon Tate'i ja veel kuus inimest Californias 40 aastat tagasi.

Aastatel 1974-1977 USA president olnud Gerald Ford suri 93-aastasena 26. detsembril 2006. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles