Senat kiitis heaks esimese hispaaniakeelse ülemkohtuniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sonia Sotomayori toetajad.
Sonia Sotomayori toetajad. Foto: AFP / Scanpix

USA senat kiitis neljapäeval heaks Sonia Sotomayori kandidatuuri ülemkohtu kohtunikuks; nõnda sai naisest esimene hispaaniakeelne ja kolmas naissoost kohtunik Ühendriikide ajaloos.


President Barack Obama jaoks on tegemist taas suure võiduga, sest väga vaesesse puertoricolaste perekonda sündinud Sotomayori kandidatuurile seisid jäigalt vastu paljud vabariiklased.

Senat toetas 68 poolt- ja 31 vastuhäälega 55-aastast apellatsioonikohtu kohtunikku, kes peagi vannutatakse eluaegsesse ametisse.

Ülemkohtul on viimane sõna Ühendriikide põhiseadusega seotud keeruliste vaidlusküsimuste üle otsustamises, muuhulgas näiteks relvakontrolli ja aborditegemise üle.

Senaatorid hääletasid valdavalt erakonnapõhiselt, mis näitab ühtlasi ka vabariiklaste vastuseisu Obama tervishoiureformile ja mitmele teisele tähtsale küsimusele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles