Nepali lesed protestisid abiellumispreemia vastu

LETA/REUTERS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leskede meeleavaldus.
Leskede meeleavaldus. Foto: AFP / Scanpix

Nepali pealinna tänavail marssis täna umbes 200 naist, kes protestisid valitsuse kava vastu maksta meestele peale leskedega abiellumise eest.

Nepali vasaktsentristlik valitsus teatas eelmisel kuul kavast maksta meestele Eesti rahas umbes 7100 krooniga võrduv summa leskedega abiellumise eest, mis lesed vihale ajas.

Täna hõikusid naised «Te ei tohi oma emasid müüa» ja «Me ei taha valitsuse kaasavara» ning marssisid valitsushoonete poole, kus asuvad ka peaministri tööruumid. Märulipolitsei pidas nad kinni, kuid vahistamisi ega vägivalda ei esinenud.

Ürituse korraldaja Durga Neupane, kes on ka ise lesk, lubas oma üritusse kaasata kogu riigi lesed, kui valitsus hiljemalt reedeks oma otsusest ei tagane. «Kui seda ei tehta, kogume kogu maa lesed kokku ja korraldame veel meeleavaldusi,» ütles ta.

Valitsuse sõnul on kava eesmärk aidata leskesid, keda ähvardavad sotsiaalsed ja kultuurilised barjäärid. Kuid Neupane sõnul tooks see kaasa ainult uusi hädasid, sest mehed abielluksid nendega raha pärast ja jätaksid siis maha. Tema sõnul tuleks leskedele võimaldada hoopis paremaid töökohti, tasemel tervishoidu ja haridust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles