Ameeriklased on asunud jälgimishirmu tõttu oma digitaaljälgi varjama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kasvava hirmu tõttu netijälgimise ja andmevarguste ees astuvad ameeriklased üha enam samme oma digitaalsete jalajälgede eemaldamiseks või maskeerimiseks internetis, näitas täna avaldatud küsitlus.

Uuringufirma Pew Research Center küsitluse kohaselt on 86 protsenti USA internetikasutajatest astunud oma internetitegevuse jälgimise vältimiseks mõningaid samme.

Ettevaatusabinõude rakendamisest hoolimata on 21 protsendil küsitletud täiskasvanud netikasutajatel kaaperdatud nende meili- või sotsiaalmeediakonto ning 11 protsendil on varastatud isiku- või finantsandmeid. 12 protsenti küsitletuist on netis ahistatud, kuus protsenti on langenud netipettuse ohvriks ja kaotanud raha. Veel kuus protsenti vastanuist tunnistas, et nende maine on saanud netis toimuva tõttu kahjustada ning neli protsenti väitis, et nad on internetis juhtunu tõttu füüsilises ohus.

Uuringu kohaselt valmistab 50 protsendile Ameerika internetikasutajatest muret nende kohta käiva isikliku info kogus netis. 2009. aastal oli netis oleva personaalse info hulga pärast mures 33 protsenti vastanutest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles